Варення з айви

СКЛАДОВІ:
- Айва (1 кг.) ⠀
- Цукор (1 кг.) ⠀
- Вода (за потребою) ⠀
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Плоди айви вимийте і насухо витріть, видаливши шар «гармата» на поверхні. Видаліть насіння і наріжте айву невеликими кубиками. ⠀
- Залийте шматочки невеликою кількістю води так, щоб вона їх ледь покривала. ⠀
- Доведіть воду до кипіння і варіть на низькій температурі 15 хвилин, потім вийміть айву з води і на час відкладіть. ⠀
- У каструлю відміряйте цукор і додайте склянку води, в якій варилася айва. На невеликому вогні доведіть сироп до кипіння і варіть 15 хвилин.
- Додайте в сироп шматочки айви. Доведіть до кипіння і на середньому вогні варите 10 хвилин. Потім зменшіть вогонь і варіть ще 25-30 хвилин, періодично помішуючи. ⠀⠀
- Як тільки сироп загусне, а шматочки стануть янтарно-золотистим, - варення готове.
Купити свіжу айву з доставкою додому, можна в нашому магазині Цитрон.