Десерт Павлова з ягодами
Інгредієнти (на 8 порцій):
- Лохина 250 г
- Малина 250 г
- Маскарпоне 250 г
- Вершки 20-22% 80 мл
- Яєчний білок 4 шт.
- Крохмаль кукурудзяний 15 г
- Лимонний сік 5 мл
- Ванільний екстракт ½ ч.л.
- Цукор (пісок) 200 г
- Цукрова пудра 50 г
Спосіб приготування:
- Збийте білки до м'яких піків в просторій ємності.
- Всипте цукор і продовжуйте збивати на високій швидкості, поки цукор не розчиниться, а маса не стане гладенькою.
- Додайте столову ложку крохмалю, лимонний сік і ванільний екстракт. Крохмаль і лимонний сік потрібні для отримання пропечене, але при цьому м'якою меренги, яка до того ж добре ріжеться.
- Збивайте ще близько хвилини, щоб вийшла дуже густа і стійка суміш.
- На аркуші паперу для випічки накресліть коло діаметром близько 22 см (можна взяти тарілку або кришку відповідного розміру), переверніть папір і викладіть збиті білки так, щоб вийшло щось на зразок тарілки з бортиками.
- Поставте в духовку, розігріту до 140 градусів і печіть годину. Потім вимкніть нагрів і дайте меренге охолонути в духовці з відкритими дверцятами.
- Для крему розімніть ложкою сир маскарпоне.
- Додайте вершки і цукрову пудру, перемішайте.
- Обережно збийте міксером на самій низькій швидкості або вручну.
- Як тільки суміш перестане бути грудкуватої, припиніть збивання, інакше вона розсиплеться на масло і сироватку. Готовий крем тримає форму, але при цьому дуже ніжний. Тримайте його в холодильнику до моменту використання.
- Повністю остигнула меренгу перенесіть на тарілку і заповніть охолодженим кремом. Іноді великий кошик важко відокремити від паперу, тоді можна просто акуратно обрізати папір навколо.
- Поверх крему викладіть вимиті, висушені і нарізані ягоди. Подавати десерт краще відразу, але кілька годин в холодильнику він точно переживе.