Вишневий штрудель
Інгредієнти:
- 220 гр. борошна
- 120 мл. води
- 5 с.л. рослинного масла
- 1 яйце
- 1 гр. солі
- 500 гр. замороженої вишні
- 120 гр. цукру
- 80 гр. мигдалю
- 50 гр. панірувальних сухарів
Спопосб приготування:
- Яйце розбити в миску і збити виделкою. Для тесту нам знадобиться тільки половина яйця. Решта піде на змазування рулету перед випічкою.
- Для приготування тіста нам знадобиться: 220 г борошна; 120 мл води; ½ яйця; 2 ст. л. рослинного масла і щіпка солі.
- З'єднати борошно, теплу воду, половину збитого яйця, рослинне масло і сіль. Замісити гладке однорідне тісто.
- Сформувати з тіста кулю, загорнути в плівку і залишити на 2 години в теплі. Обов'язково витримати тісто зазначений час, інакше воно не буде тягнутися як слід.
- Для приготування начинки нам знадобиться: 500 г замороженої вишні; 120 г цукру; 80 г меленого мигдалю і 50 г панірувальних сухарів.
- Вишню з вечора викласти в друшляк і залишити розморожувати. Весь сік повинен стекти з ягід, тоді при випіканні начинка не потече.
- З'єднати і перемішати цукор, мелений мигдаль і панірувальні сухарі.
- Тісто пріпиліть борошном і спочатку розкачати качалкою. Потім перекласти тісто на рушник і потихеньку розтягувати руками від центру до країв, потім самі краю. Тісто має бути витягнуто якомога тонше. Якщо тісто подекуди рветься при витягуванні, можна легко защипати цю ділянку. В результаті має вийти більш-менш рівний прямокутник.
- Всю поверхню тесту змастити за допомогою пензлика рослинним маслом.
- Рівномірно посипати тісто цукрово-мигдальною сумішшю, не доходячи до країв 1 см.
- Зверху рівномірно розподілити вишню.
- За допомогою рушники акуратно згорнути тісто в щільний рулет з короткого боку, підвертаючи бічні краю і ретельно защипати шви, щоб начинка не витікала.
- Перекласти штрудель на деко швом вниз. Змастити збитим яйцем. Випікати вишневий штрудель близько 40 хвилин при 180 ° С.
- Подавати штрудель з кулькою ванільного морозива. Смачного!